Totuus tai ota, tehtävä ja anna

()

Pelin idea:
Suositellaan pelattavaksi jo valmiiksi humalassa. Tarkoituksena on saada noloja asioita muista selville, joita tuskin paljastettaisiin selvinpäin.

Pelaajien määrä:
3 tai enemmän.

Vaarallisuus-aste:
Riippuu valinnoista.

Tarvikkeet:
– Pelikortit
– Pöytä
– Olutta

Asettelu:

 1. Jokaiselle pelaajalle jaetaan 4 korttia riviin kuvapuoli ylöspäin. Jos jollain on kaksi samaa numeroa, vaihtakaa kortti.
 2. Pöydän keskelle laitetaan kaksi 6:n kortin riviä kuvapuoli alaspäin. Ensimmäinen rivi on ”totuus tai ota” rivi ja toinen on ”tehtävä ja anna” rivi.
 3. Rivien korteille annetaan huikka määrät. Kummankin rivin ensimmäin kortti on 2 huikkaa ja seuraava kortti nousee aina kahdella eli 2,4,6,8,10 ja viimeisenä koko kalja.

Pelin kulku:

 1. Käännä ensimmäinen kortti ”totuus tai ota” rivistä. Siltä jolla on sama numero kysytään totuus. Pelaaja joko vastaa siihen tai jos hän ei halua vastata hänen ottaa 2 huikkaa (rivikorttia vastaava huikka määrä).
 2. Jos kenelläkään ei ole kyseistä numeroa, kortti vaihdetaan ylijääneistä korteista tai jos monella pelaajalla on sama kortti, he ottavat erän kivi, paperi, sakset peliä; Häviäjä juo korttia vastaavan huikkamäärän ja voittaja saa valita juoko vai valitseeko totuuden.
 3. Seuraavaksi käännetään ensimmäinen kortti ”tehtävä ja anna” rivistä. Se jolla on sama numero saa määrätä kenelle tahansa (tai jakaa monelle) 2 huikkaa ja vastapalvelukseksi huikkia ottanut pelaaja määrää hänelle tehtävän.
 4. Jos kenelläkään ei ole kyseistä numeroa tai jos monella on sama numero toista 2. sääntö.
 5. Ässä Sääntö: Jos joku saa ässän alkujaossa, hän saa kehitellä säännön. Ässän tullessa rivikorteista, se jolla on korkein kortti samaa maata, saa keksiä säännön. Kummassakin tapauksessa ässän vaihdetaan tilalle vaihdetaan uusi kortti ylijäämä korteista.

 

Englanninkielinen nimi:
Give and take.

 

Jos näet vielä näitä tähtiä, paina niitä!

Keskiarvo / 5. Arvosteluja:

Kukaan ei ole jaksanut vaivautua arvostelemaan tätä

Lisää juomapelejä

Yksi kommentti pelissä “Totuus tai ota, tehtävä ja anna

 • Mette Kaltiainen
  10.7.2024 at 12:47 Vastaa

  Moi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *